Other articles

Invitație pentru unitățile de învățământ din județul Maramureș

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului a fost stabilită în 2005 de Națiunile Unite pe 27 ianuarie, pentru a comemora Holocaustul și cea de-a 60-a aniversare a eliberării lagărului de concentrare Auschwitz-Birkenau.

Asociația Maramureș Heritage dorește să aducă un omagiu victimelor Holocaustului din județul Maramureș în data de 27 ianuarie 2024.

Ce trebuie să facă unitatea de învățământ?

Ne dorim ca fiecare unitate de învățământ școlar din județul Maramureș să ne trimită un scurt video în care elevii rostesc numele și vârsta unor victime din perioada Holocaustului.

Asociația noastră vă trimite lista cu nume, prenume și vârstă (3-5 nume de elev, persoane care au legătură cu orașul unde se află unitatea de învățământ), iar elevii se filmează vertical în timp ce citesc/rostesc aceste nume.

Pe acest link puteți vedea un model a ceea ce am făcut în anul 2023:

Video | Facebook

Video | Facebook

Video | Facebook

Pe filmulețul pe care îl vom promova pe siteul și pagina de facebook a asociației vom menționa fiecare școală participantă.

Din acest motiv solicităm unităților de învățământ să promoveze această modalitate de aducere aminte în rândul elevilor, iar cei care doresc să ni se alăture în aducerea aminte le solicităm doar un mail ( contact@regiomm.ro) și noi vom reveni cu numele victimelor.

Prof. Ben Zion Dinur „Dacă dorim să trăim și să lăsăm moștenire viața urmașilor noștri, dacă credem că trebuie să deschidem calea către viitor, atunci trebuie în primul rând să nu uităm”.

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.